Pudu - най-малката в света на елен

• Pudu - най-малката в света на елен

Той е като кученце - пухкав и сладък. Той също се държат у дома си, и той е в състояние да се изправи на задните си крака. За разлика от другия: той има рога и копита. И все пак - това е много рядко животно. Запознайте Pudu - малките елен в света.

Pudu - най-малката в света на елен

Той живее само на едно място - в южната част на Чили, включително на остров Chiloe. Въпреки че понякога тези бебета могат да бъдат намерени и в други области, особено в планината, на надморска височина от 2800 до 4500 м над морското равнище. Днес броят им бързо намалява - Pudu трохи на ръба на изчезване.

А убеждение е необходимо да се направи хищниците (поради малкия размер на лесна плячка Pudu - ги яде и разни, дори и кучетата и Leopardus) и хората. На първо място, поради обезлесяването - на естественото местообитание на миниатюрен елен, и второ, поради факта, че тя е много популярна като домашен любимец (не само, че от разстояние прилича на кучето, така също произвежда звуци, подобни на кучета лаят, отколкото не домашен любимец!).

Така че те са реално нападение, въпреки факта, че в Международната червена книга е в списъка на животното. Разходите за живот играчки на черния пазар достига няколко милиона рубли, в зависимост от размера.

Pudu - най-малката в света на елен

Между другото, за размера. Pudu е два вида: южната и северната. Дължината на първото тяло - от 80 до 93 cm в холката - 35-45 см рог малък -. 7.10 cm и тегло от 6, 5 до 13, 5 кг. Северна Pudu дори по-малко. Дължина на тялото - от 60 до 74 cm, височина - 25-45 см, тегло - 3-6 кг. Хорн - 6-9 см Те са прави и едва надничат иззад пухкави вълна .. В същото време, както подобава на един истински елен, мъжките ги хвърлят всяка година, след което те растат отново.

Въпреки това, като цяло, Pudu е повече като бебе дива свиня от грациозна "Принц на горите" от Дисни "Бамби" - той има къс врат, ушите, муцуната и краката, и все пак той е доста добре нахранени. Но за да избяга от хищници, той е в състояние да се изкачи върху наклонени дървета. Освен това, той може драматично да промени посоката, така че извършването Pudu - непрекъснат зигзаг. Но той върви бавно, душейки въздуха за дълго време - няма наблизо хищниците или съперничещи си мъже.

В този случай, храната е много селективен. И това също е една от причините за изчезване. Разбира се, той може да дъвчете по леторастите, листа, семена и кора, дори и ставане на задните си крака, но по-важното е, че ако е необходимо, лечение - водорасли, че тя събира на брега. Те са много полезни, защото на тяхната дълга Pudu не може да се пие. Но за да се угощават водорасли, бебето се спуска от планината през нощта, като става лесна плячка за ловците причакват за него. Иска ми се седеше в своите планини и се хранят само листата!

Pudu - най-малката в света на елен

Евентуално, населението на Pudu се намалява и поради естествени причини. Въпреки факта, че половата зрелост на възраст от елен достигне шест месеца, женската Бременността продължава почти седем месеца. След това се появи светлината, като правило, само един млад - по-малко от един килограм тегло и 15 см при холката. Тя лесно се побира в дланта на ръката си, обаче, три месеца по-късно, това пълничък е размерът на техните родители и дори му петна изчезват (като друг елен Pudu роден в шуба "забелязан"). Но те живеят мила дълго: в дивата природа само на около 12 години, в зоологическата градина - до 15.